Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seriespel 2024/25 - medvinden fortsätter

Intresset för volleyboll fortsätter öka i Sverige. Det syns såväl bland antalet aktiva spelare som i antalet lag som deltar i seriespel. Inför säsongen 2024/25 har 319 lag anmälts – ännu ett nytt rekord!

Foto: Robert Boman

Med årets stora nationella barn- och ungdomsmästerskap i maj kom volleybollsäsongen 2023/24 till ända. Gläntar vi på dörren till nästa kan vi konstatera att det finns glädjande nyheter att dela med sig av.

Svensk volleyboll har stark medvind, allt fler vill spela och tävla i volleyboll, och inför nästa säsong fortsätter nu den positiva utvecklingen. Hela 319 lag har anmält sig för spel i Svenska Volleybollförbundets seriesystem till säsongen 2024/25. Att jämföra med de 276 som ställde sig på planen när den gångna säsongen tog sin början i månadsskiftet september/oktober 2023 motsvarar det en ökning med över 15 procent!

Går vi längre tillbaka i tiden, till säsongsstarten 2019/20, uppgick antalet seriespelande lag till 168, från Elitserien ner till Division 3. Spolar vi fram igen till dags datum och jämför med den rykande färska siffran 319 har antalet seriespelande lag under perioden nästan fördubblats, trots att en pandemi gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulet under tiden.

Den stora massan av nya lag återfinns av naturliga skäl i Division 3, som är instegsserien. Här kommer 142 lag spela när säsongen 2024/25 servar i gång i höst, jämfört med säsongen 2019/20 där det var blott 21 lag i samma serien.

Att Svensk volleyboll fortsatt har stark medvind råder alltså inga tvivel om. Framgångsfaktorerna är många, men viktigast av allt är föreningarnas arbete med att rekrytera och ta emot alla de som fått upp ögonen för världens bästa idrott. Parallellt har Svenska Volleybollförbundet genomfört lyckade insatser för att tillvarata det ökade intresset. Och satsningarna fortsätter genom pågående projekt som ska stärka förutsättningarna för utbildning och fortbildning av domare samt utveckling av tränare och spelare. 

Arbetet med serieindelning, upplägg och spelscheman till nästa säsong har avslutats och går att hitta på Profixio Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Frågor ställs till tävlingsledningen via tl@volleyboll.se.

 

LÄNKAR

Allt om serierna på Profixio Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om Svenska Volleybollförbundets seriesystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-06-20

Senast uppdaterad: 2024-06-20

Visa fler nyheter

Sponsorer